Reachtrucks

Reachtrucks

Heeft u een hoog magazijn met smalle gangpaden? Dan zijn reachtrucks de beste oplossing voor het heffen van uw goederen. Reachtrucks bereiken namelijk hoogtes tot wel 13 meter en zijn ontzettend stabiel dankzij een uitschuifbare mast en een dwarse rijrichting. Hierdoor bent u altijd verzekerd van veilig vervoer.

Wat is het verschil tussen een heftruck en een reachtruck?

De woorden reachtruck en heftruck worden regelmatig door elkaar heen gebruikt. Hoewel beide trucks worden gebruikt in magazijnen om goederen te verplaatsen, bestaan er wel degelijk verschillen.

Ten eerste is een reachtruck vaak compacter dan een heftruck. Hierdoor is een reachtruck uitermate geschikt voor smalle gangpaden en compacte magazijnen. Het enkele achterwiel maakt de truck bovendien extra wend- en keerbaar, in tegenstelling tot heftrucks.

Daarnaast zit er een belangrijk verschil tussen de masten van de twee trucks. Bij reachtrucks is de mast namelijk uitschuifbaar. Dit maakt het mogelijk om goederen veel hoger uit het magazijn te halen of juist te plaatsen dan bij heftrucks het geval is.

Een laatste verschil is de plaats van de bestuurder. Waar de bestuurder bij een heftruck gewoon vooruit rijdt, zit de bestuurder bij een reachtruck juist dwars op het voertuig. Door deze dwarse zitpositie heeft de bestuurder beter zicht op wat er voor en achter hem gebeurt. En dat is een voordeel bij het regelmatig keren en achteruitrijden van de reachtruck.

Reachtruck prijzen

De prijs is afhankelijk van de hefhoogte en capaciteitsklasse. Zo zitten er verschillen in het gewicht dat de reachtruck kan dragen, tussen de ondergrond (binnen en buiten) waarop de reachtruck zich kan bewegen, en de hoogte die de mast kan bereiken.

Bij Equipment 4 U vindt u altijd trucks van hoge kwaliteit én voor de laagste prijs. Al onze producten worden grondig nagekeken voordat wij deze bij u afleveren en krijgen een AMTEK keuring. Bovendien krijgt u bij ons minimaal 12 maanden garantie.