Over Handpalletwagens

Een handpalletwagen is een onmisbaar vervoermiddel

Bent u dagelijks in de weer met het verplaatsen van goederen binnen uw magazijn of werkplaats? Dan is de handpallettruck een onmisbaar vervoermiddel. Met een handpalletwagen lift u eenvoudig pallets en goederen van de grond. U kunt met de handpalletwagen alle goederen of pallets naar de gewenste locatie brengen.

Wendbare handpalletwagens

Handpalletwagens zijn met name populair in magazijnen, werkplaatsen, intern transport en bij logistiek transport. De drie meest voorkomende palletwagens zijn de handpalletwagen, de elektrische palletwagen en de weegpalletwagen. Handpallettrucks zijn daarvan de meest gebruikte variant. Pallettrucks zijn een tijdbesparende oplossing voor verzending. Je stapelt goederen op pallets en brengt ze direct van A naar B in het magazijn.

Naast het intern vervoeren van goederen worden handpallettrucks ook gebruikt voor het laden en lossen van goederen. Palletladingen kunnen gemakkelijk in en uit de trailer worden geduwd. Kortom, handpallettrucks zijn prima geschikt voor transport over korte afstanden met niet te zware pallettrucks. Handpallettrucks vind je overal waar er gewerkt wordt. Deze pallettrucks zijn perfect voor:

 1. Het handmatig laden en lossen van (euro)pallets. 
 2. De chauffeurs van vrachtwagens. 
 3. Het verplaatsen van pallets binnen uw magazijn

Het verschil tussen een elektrische palletwagen en een handpalletwagen

Handmatige palletwagens worden in tegenstelling tot elektrische palletwagens niet aangedreven door een elektromotor. Om de palletwagen te gebruiken, moet een medewerker de pallets heffen met behulp van pompbewegingen. Deze pompbeweging vraagt veel van het lichaam, wat minder gebruiksvriendelijk is in het gebruik. De elektrische handpalletwagen biedt hier een passende oplossing voor.
Een bijkomend voordeel van elektrische palletwagens ten opzichte van handpalletwagens is dat ze een groter draagvermogen hebben. Zo kunnen elektrische palletwagens een gewicht aan tot wel 3.500 kg. Daarnaast is het gedoseerd laten dalen van de pallets eenvoudiger met een elektrische palletwagen.

Soorten elektrische palletwagens

De elektrische palletwagens kent een aantal variaties. Deze variaties zijn:

 1. De meelopende pallettrucks waarbij de bestuurder meeloopt met de wagen;
 2. Elektrische palletwagens die een uitklapbare of standaard sta platform hebben waar een bestuurder op staan kan.
 1. Pallettrucks waar een zitplaats op zit waar de bestuurder op kan zitten.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij de aanschaf van een elektrische pallettruck

Naast de variaties op basis van hoe de bestuurder vervoert wordt moet ook rekening gehouden worden met:

 1. De lengte van de vork. De vork bepaalt hoe groot het platform kan zijn dat gedragen wordt. Dit is belangrijk omdat te korte vorken kunnen zorgen voor instabiele transportatie van uw goederen; 
 2. De afstand die afgelegd wordt. Wanneer grote afstanden afgelegd moeten worden is een elektrische pallettruck met hogere maximale snelheid wenselijk; 
 3. Wat het maximale hefvermogen is dat u nodig heeft.

Snel van A naar B

Van de interne transportmiddelen die Equipment 4 U biedt is de elektrische pallettruck het beste in het gelijkvloers transporteren op korte afstanden. Ook kunnen ze goed ingezet worden in smalle gangpaden, krappe laadperrons of op steile hellingen. Hierdoor wordt het ontvangen en verplaatsen van goederen makkelijker.

Ook zijn de elektrische stapelaars van Equipment 4 U zijn voorzien van krachtige motoren en goede remsystemen. Waardoor de goederen snel en efficiënt van A naar B getransporteerd kunnen worden.

De benodigde veiligheidschecks voor een elektrische pallettruck

Voor een zo lang mogelijk en maximale veiligheid voor de gebruiker is het essentieel dat bij een Elektrische pallettruck er voor gebruik een visuele controle uitgevoerd wordt. Naast een controle op schade aan de buitenkant moet u dagelijks de volgende onderdelen visueel controleren:

 1. De hef- en bewegings mechanisme; 
 2. De remmen; 
 3. De elektrische onderdelen; 
 4. De wielen.
Zie hier de palletwagens die wij aanbieden