Handpalletwagens

Een handpalletwagen is een onmisbaar vervoermiddel

Bent u dagelijks in de weer met het verplaatsen van goederen binnen uw magazijn of werkplaats? Dan is de handpallettruck een onmisbaar vervoermiddel. Met een handpalletwagen lift u eenvoudig pallets en goederen van de grond. U kunt met de handpalletwagen alle goederen of pallets naar de gewenste locatie brengen.

Wendbare handpalletwagens

Handpalletwagens zijn met name populair in magazijnen, werkplaatsen, intern transport en bij logistiek transport. De drie meest voorkomende palletwagens zijn de handpalletwagen, de elektrische palletwagen en de weegpalletwagen. Handpallettrucks zijn daarvan de meest gebruikte variant. Pallettrucks zijn een tijdbesparende oplossing voor verzending. U stapelt goederen op pallets en brengt ze direct van A naar B in het magazijn.

Naast het intern vervoeren van goederen worden handpallettrucks ook gebruikt voor het laden en lossen van goederen. Palletladingen kunnen gemakkelijk in en uit de trailer worden geduwd. Kortom, handpallettrucks zijn prima geschikt voor transport over korte afstanden met niet te zware pallettrucks. Handpallettrucks vindt u overal waar er gewerkt wordt. Deze pallettrucks zijn perfect voor:

  1. Het handmatig laden en lossen van (euro)pallets. 
  2. De chauffeurs van vrachtwagens. 
  3. Het verplaatsen van pallets binnen uw magazijn

Het verschil tussen een elektrische palletwagen en een handpalletwagen

Handmatige palletwagens worden in tegenstelling tot elektrische palletwagens niet aangedreven door een elektromotor. Om de palletwagen te gebruiken, moet een medewerker de pallets heffen met behulp van pompbewegingen. Deze pompbeweging vraagt veel van het lichaam, wat minder gebruiksvriendelijk is in het gebruik. De elektrische handpalletwagen biedt hier een passende oplossing voor.
Een bijkomend voordeel van elektrische palletwagens ten opzichte van handpalletwagens is dat ze een groter draagvermogen hebben. Zo kunnen elektrische palletwagens een gewicht aan tot wel 3.500 kg. Daarnaast is het gedoseerd laten dalen van de pallets eenvoudiger met een elektrische palletwagen.

Zie hier de palletwagens die wij aanbieden