Over handmatige stapelaars

Alles over handmatige stapelaars

Wanneer is een handmatige stapelaar geschikt?
Een handstapelaar is een goede keuze als u pallets niet zo vaak en over kleine afstanden moet verplaatsen. Heeft u vaker een stapelaar nodig of moet u goederen over een grotere afstand verplaatsen? Dan zal een elektrische stapelaar al snel een verstandige optie zijn.

Wat is het verschil met elektrische stapelaars?

Hoewel handmatige stapelaars een lichter gewicht hebben, vaak compacter zijn en door iedereen worden gebruikt, hebben ze ook een paar nadelen ten opzichte van de elektrische variant. Handmatige stapelaars worden in tegenstelling tot elektrische niet aangedreven door een elektromotor. In plaats daarvan moet een medewerker pallets en goederen heffen met behulp van pompbewegingen. Deze beweging kost veel meer inspanning en vraagt veel van het lichaam van uw medewerkers. In vergelijking met de elektrische variant is een handmatige stapelaar dan ook minder ergonomisch in het gebruik.

Een ander verschil tussen de stapelaars is dat stapelaars die elektrisch worden aangedreven, een hoger draagvermogen hebben dan stapelaars die handmatig bediend moeten worden. Zo kunnen de meesten tussen de 400 en 1.000 kg dragen, terwijl elektrische stapelaars vaak een gewicht van 1.000 tot 1.600 kg kunnen dragen.