Goedkope elektrische stapelaar van EP

GARANTIE: 12 MAANDEN VOLLEDIG
AFLEVERBEURT & KEURING
FRANCO LEVERING

stapelaar
 • Onderhoudsvrije batterijen

 • Interne oplader

€ 2.895,- excl. BTW
stapelaars
 • Li-Ion batterij

 • Snel opladen, binnen 2,5 uur !

€ 3.345,- excl. BTW
stapelaars
 • Onderhoudsvrije batterijen

 • Hogere accucapaciteit

€ 3.645,- excl. BTW
pallettrucks
 • Li-Ion batterij / snelle oplaadtijd

 • Snel opladen, binnen 2,5 uur !

€ 9.295,- excl. BTW
stapelaar
 • Hefhoogte 2700mm t/m 4150mm

 • Onderhoudsvrije batterijen

€ 5.295,- excl. BTW
stapelaars
 • Onderhoudsvrije batterijen

 • Interne oplader

€ 3.795,- excl. BTW
stapelaars
 • Grotere batterij

 • hefhoogte tot 5000mm

€ 5.995,- excl. BTW

Wat is een elektrische stapelaar

Een elektrische stapelaar is een hulpmiddel dat hulp biedt bij het verplaatsen van goederen tussen de 1000 kilogram en 2000 kilogram. Het is een onmisbaar apparaat om hef en stapeltaken te vervullen in een magazijn of werkplaats. Daarbij ondersteunt het de werknemers op ergonomisch gebied tijdens het arbeidsproces. Waardoor het de kans op rug-, nek- en schouderklachten verlaagd.

 

Wat zijn de voordelen van Stapelaars?

Stapelaars zijn onmisbaar voor het efficiënt opslaan en verplaatsen van goederen in veel soorten bedrijven. Ze zijn gemakkelijk te besturen en bieden een uitstekende hef- en draagcapaciteit, waardoor ze ideale hulpmiddelen zijn voor allerlei soorten logistieke activiteiten. Maar dat is nog niet alles. Stapelaars bieden nog meer voordelen, zoals:

 • Efficiëntie: Stapelaars kunnen helpen om werkprocessen sneller en efficiënter te laten verlopen, omdat ze gemakkelijk kunnen manoeuvreren en goederen op hoogte kunnen tillen en verplaatsen.
 • Kostenbesparing: Stapelaars kunnen helpen om kosten te besparen door de efficiëntie te verhogen en het aantal benodigde manuren te verminderen. Bovendien zijn stapelaars ontworpen om lange levensduur te hebben, wat kan helpen om reparatie- en onderhoudskosten te verlagen.
 • Veiligheid: Stapelaars zijn veilig om te gebruiken wanneer ze correct worden bediend en onderhouden. Ze zijn voorzien van veiligheidsvoorzieningen zoals hefbomen, alarmsignalen en andere voorzorgsmaatregelen om te helpen om ongelukken te voorkomen.
 • Duurzaamheid: Stapelaars zijn ontworpen om lange levensduur te hebben, wat kan helpen om de milieubelasting te verminderen. Bovendien zijn er steeds meer milieuvriendelijke opties beschikbaar, zoals elektrische stapelaars die minder uitlaatgassen produceren dan conventionele stapelaars.

 

Wat zijn de voordelen van elektrische stapelaars

Zoals eerder genoemd zijn stapelaar een belangrijk hulpmiddel voor het efficiënt opslaan en verplaatsen van goederen in veel soorten bedrijven. Er zijn verschillende soorten stapelaars beschikbaar, waaronder elektrische stapelaars die speciaal zijn ontworpen om energiezuinig te zijn en minder uitlaatgassen te produceren dan conventionele stapelaars. De normale stapelaar is al duurzaam door de lange levensduur, maar als u de duurzaamheid van uw bedrijf verder wilt verhogen dan is een elektrische stapelaar de volgende stap. Hieronder vindt u alle voordelen van een elektrische stapelaar nogmaals op een rijtje.

 • Veel mogelijkheden: Elektrische stapelaars zijn beschikbaar in verschillende vormen, zoals heftrucks, reachtrucks en pallettrucks, elk met hun eigen toepassingsgebieden.
 • Makkelijk te onderhouden: Ook zijn elektrische stapelaars eenvoudiger te onderhouden, met minder onderdelen die vervangen moeten worden.
 • Lagere kosten: Hoewel elektrische stapelaars doorgaans duurder zijn om te kopen, kunnen ze op lange termijn goedkoper zijn vanwege de lagere brandstofkosten en het lagere onderhoud.
 • Duurzamer: Daarnaast bieden elektrische stapelaars ook milieuvoordelen door minder uitlaatgassen te produceren dan conventionele stapelaars. Dit kan helpen om het milieu te beschermen en de luchtkwaliteit te verbeteren, vooral in gesloten ruimtes of in stedelijke gebieden.
 • Minder lawaaihinder: Voordeel dat elektrische stapelaars stiller zijn dan benzinegestuurde stapelaars, wat kan helpen om lawaaihinder te verminderen.

Als u op zoek bent naar een efficiënte en duurzame manier om goederen te verplaatsen en opslaan, zijn elektrische stapelaars een geweldige keuze

 

Wat zijn de nadelen van elektrische stapelaars

Elektrische stapelaars zijn populair vanwege hun lagere uitstoot en lagere onderhoudskosten in vergelijking met conventionele stapelaars. Maar ze hebben ook enkele nadelen waarmee rekening gehouden moet worden.

 • Hoge instapkosten: Een van de belangrijkste nadelen van elektrische stapelaars is hun hogere aanschafprijs. Omdat ze duurder zijn om te kopen dan conventionele stapelaars, kan het voor sommige bedrijven moeilijk zijn om de investering te doen. Echter hebben elektrische stapelaars ook lagere brandstofkosten en lagere onderhoudskosten, wat op lange termijn kan helpen om de kosten te verlagen en het de investering waard maakt.
 • Beperkte actieradius: Een ander nadeel van elektrische stapelaars is hun beperkte actieradius. Omdat ze afhankelijk zijn van een accu om te functioneren, hebben de elektrische stapelaars een beperkt bereik voordat de accu opgeladen moet worden. Met een te kleine accu kunnen problemen ontstaan in grote magazijnen of opslagfaciliteiten waar lange afstanden afgelegd moeten worden of er veel achter elkaar gedaan moet worden.
 • Minder hefcapaciteit: Ten slotte kunnen elektrische stapelaars ook minder krachtig zijn dan conventionele stapelaars. Hoewel ze voldoende hef- en draagcapaciteit hebben voor de meeste logistieke taken, kunnen ze soms moeite hebben met zware lasten of hellingen.

Hoewel elektrische stapelaars zeker hun voordelen hebben, is het belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen voordat u besluit om over te stappen op elektrische stapelaars. Door te overwegen hoe je bedrijf gebruik maakt van stapelaars, kunt u besluiten of elektrische stapelaars de juiste keuze zijn voor u.

 

Welke accu mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende soorten accu's beschikbaar voor elektrische stapelaars, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Sommige van de belangrijkste accu-mogelijkheden voor stapelaars zijn:

 • Loodzuuraccu's: Loodzuuraccu's zijn de meest voorkomende soort accu voor elektrische stapelaars. Ze zijn betrouwbaar, goedkoop en gemakkelijk te onderhouden. Echter, ze hebben een lage energiedichtheid, wat betekent dat ze relatief zwaar en groot zijn in vergelijking met andere soorten accu's.
 • NiMH-accu's (Nickel-Metaalhydride): NiMH-accu's zijn licht van gewicht en hebben een hoger energierendement dan loodzuuraccu's. Ze zijn echter duurder en hebben een lagere levensduur.
 • Li-Ion-accu's (Lithium-Ion): Li-Ion-accu's zijn de meest geavanceerde soort accu voor elektrische stapelaars. Ze zijn licht van gewicht, hebben een hoge energiedichtheid en een lange levensduur. Echter, ze zijn ook duurder en kwetsbaarder voor oververhitting en beschadiging.

Bij het kiezen van een accu voor uw elektrische stapelaar, is het belangrijk om rekening te houden met uw specifieke behoeften en budget. De juiste accu kiezen is enorm belangrijk, met deze informatie kunt u zelf de beslissing maken, maar als u er niet uit komt adviseren wij u graag en kunt u hier contact met ons opnemen. Dan bepalen we samen wat de beste stapelaar en de bijbehorende accu is.

 

Soorten hefmasten

Om de gewenste hefhoogtes te bereiken maar de mobiliteit te behouden zijn er verschillende soorten masten beschikbaar. Er zijn vier verschillende masttypen: mono (eendelig), duplo (tweedelig), triplo (driedelig) en quattro (vierdelig). Het hoogste punt dat de vorken bereiken kan daarin verschilt per masttype.

 

Keuze van een hefmast

Er zijn verschillende aspecten die een rol spelen bij de keuze van een hefmast.

 • De maximale hoogte tot waar de last tot geheven kan worden. Hierin is het belangrijk dat een extra 150 millimeter nodig is vanaf waar de onderzijde van de last eindigt op de maximale hefhoogte. Ook kan door schade of slijtage de hefhoogte afnemen, daarom is het aan te raden om een elektrische stapelaar te kopen waarvan de maximale hefhoogte hoger is dan benodigde hefhoogte.
 • De bouwhoogte: de totale hoogte van de stapelaar wanneer deze ingeschoven is. Dit bepaald door wat voor openingen de stapelaar kan rijden.
 • Het hoogste punt dat bereikt kan worden, voordat de heft tot boven zijn ingeschoven hoogte begint uit te steken.
 • De hoogte die bereikt wordt wanneer de hefmast volledig uitgeschoven is. Hierbij moet rekening gehouden worden met het plafond van waar de stapelaar te werken komt.

 

Heb je een certificaat nodig om een elektrische stapelaar te besturen?

Volgens de regels van de ARBO is een certificaat niet verplicht voor het besturen van een elektrische stapelaar. Deskundigheid is echter wel verplicht voordat een werknemer met de stapelaar mag werken. Het behalen van een certificaat wordt aangeraden daarom aangeraden, maar interne instructie is ook toegestaan.

De deskundigheid moet bewezen worden bij een inspectie of bij een verzekering ongeval, daarbij wordt een certificaat erkend als een bewijs van deskundigheid.  

 

Deskundig advies

Weet u niet welke elektrische stapelaar het beste bij uw werkzaamheden past? Of bent u misschien toch op zoek naar een truck met hogere hefcapaciteiten en hefhoogtes? Dan kan een heftruck een geschiktere oplossing voor u zijn.

Bij Equipment 4 U helpen wij u graag bij het maken van een keuze. Neem contact
met ons op via 0318 25 00 82 of stuur ons een mail.