Handpalletwagen

Bent u dagelijks in de weer met het verplaatsen van goederen binnen uw magazijn of werkplaats? Dan is de handpallettruck een onmisbaar vervoermiddel. Met een handpalletwagen lift u eenvoudig pallets en goederen van de grond. U kunt met de handpalletwagen alle goederen of pallets naar de gewenste locatie brengen.

Bekijk onze palletwagens
 


Wendbare handpalletwagens

Handpalletwagens zijn met name populair in magazijnen, werkplaatsen en bij logistiek transport. De drie meest voorkomende palletwagens zijn de handpalletwagen, de elektrische palletwagen en de weegpalletwagen. Handpallettrucks zijn de meest gebruikte variant. Pallettrucks zijn een tijdbesparende oplossing voor verzending. Je stapelt goederen op pallets en brengt ze direct van A naar B in het magazijn. Handpallettrucks worden ook gebruikt voor het laden en lossen van goederen. Palletladingen kunnen gemakkelijk in en uit de trailer worden geduwd. Kortom, handpallettrucks zijn prima geschikt voor transport over korte afstanden met niet te zware pallettrucks.

Handpallettrucks vind je overal waar er gewerkt wordt. Deze pallettrucks zijn perfect voor: 

  • Het handmatig laden en lossen van (euro)pallets
  • Gebruikt in een vrachtwagen door chauffeurs
  • Het verplaatsen van pallets binnen uw magazijn

Het verschil tussen een elektrische palletwagenen een handpalletwagen

Handmatige palletwagens worden in tegenstelling tot elektrische palletwagens niet aangedreven door een elektromotor. Om de palletwagen te gebruiken, moet een medewerker de pallets heffen met behulp van pompbewegingen. Deze pompbeweging vergt veel van het lichaam van een medewerker en is daarmee minder ergonomisch in het gebruik dan de elektrische palletwagen. 

Een bijkomend voordeel van elektrische palletwagens ten opzichte van handpalletwagens is dat ze een groter draagvermogen hebben. Zo kunnen elektrische palletwagens een gewicht aan tot wel 3.500 kg. Ook is het gedoseerd laten dalen van de pallet(s) met een elektrische palletwagen eenvoudiger dan met een handpalletwagen.
 

Palletwagens bij Equipment 4 U

Bij Equipment 4 U vindt u een ruim assortiment elektrische palletwagens van hoogwaardige kwaliteit. Onze palletwagens hebben door de jaren heen bewezen de perfecte oplossing te zijn. Bekijk ons hele assortiment palletwagens en vind de palletwagen die het beste past bij uw wensen en werkomgeving.
 

Bekijk ons aanbod

 

Lees ook een van onze andere artikelen: