Waar moet u op letten bij de aanschaf van een heftruck?

Als u op zoek bent naar een heftruck, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Zo zal een heftruck die geschikt is voor uw wensen en werkomgeving u helpen om efficiënter te werken en te profiteren van langere batterijduur en lagere onderhoudskosten. Hier zijn enkele belangrijke punten waar u op moet letten bij het aanschaffen van een heftruck:

De aandrijving:
In ons assortiment bieden wij alleen elektrische heftrucks, want wij staan voor een milieuvriendelijker transport, echter zijn er verschillende andere opties die noemenswaardig zijn. In totaal zijn er drie soorten aandrijvingen beschikbaar voor heftrucks; zoals eerder genoemd is er de elektrische aandrijving, daarnaast zijn er de verbrandingsmotoren en de hybride aandrijvingen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is aan te raden om deze te overwegen voordat u een beslissing maakt.

Bijvoorbeeld, elektrische heftrucks zijn stil en milieuvriendelijk, maar ze zijn vaak minder krachtig dan heftrucks met een verbrandingsmotor. Verbrandingsmotoren zijn vaak krachtiger, maar produceren uitlaatgassen en vereisen regelmatig onderhoud, wat veel geld kan kosten. Hybride aandrijvingen combineren elektrische en verbrandingsmotoren en kunnen een goede compromis zijn tussen de twee, echter zijn deze heftrucks veel duurder en zijn moeilijker te repareren.

De hefcapaciteit:
Het is belangrijk om te overwegen hoeveel gewicht u wilt kunnen verplaatsen met de heftruck. Er zijn heftrucks beschikbaar met verschillende capaciteiten, afhankelijk van de behoefte van uw bedrijf. Zorg ervoor dat u een heftruck kiest die geschikt is voor de lading die u wilt verplaatsen, zodat uw medewerkers zonder problemen efficiënt hun werk kunnen verrichten. Overwegingen voor hefcapaciteit:

 1. Diversiteit in capaciteit: Heftrucks zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, afgestemd op diverse ladingen.
 2. Veiligheid: Kies altijd voor een heftruck die de gewenste lading gemakkelijk aankan om veiligheidsrisico's te minimaliseren.
 3. Efficiëntie: Een correct gekozen hefcapaciteit zorgt ervoor dat medewerkers hun taken soepel en zonder onderbreking kunnen uitvoeren. 
 4. Toekomstige behoeften: Neem niet alleen uw huidige behoeften in overweging, maar ook mogelijk toekomstige eisen aan de hefcapaciteit.

De vorken: 
Bij het aanschaffen van een heftruck is het belangrijk om rekening te houden met de vorken van het voertuig. Wij raden u aan om vorken te die lang en breed genoeg zijn om uw goederen stabiel te verplaatsen te kiezen, kijk hiervoor naar de lengte en breedte van de pallets die u wilt verplaatsen. Overwegingen voor de vorken::

 1. Afmetingen: Kies vorken die zowel qua lengte als breedte passen bij de pallets die u wilt verplaatsen.
 2. Stabiliteit: Langere en bredere vorken kunnen bijdragen aan een stabielere verplaatsing van goederen.
 3. Veiligheid: Goed passende vorken minimaliseren het risico op ongelukken door vallende of verschuivende ladingen.
 4. Efficiëntie: Met de juiste vorkafmetingen kunt u goederen sneller en met minder moeite verplaatsen.

De mast:
De hoogte van de mast is belangrijk om te overwegen als u moet werken op hogere niveaus. Er zijn verschillende soorten masten beschikbaar, zoals vrijstaande masten, gestuurde masten en meerdelige masten. Zorg ervoor dat u een mast kiest die geschikt is voor de hoogte waarop u wilt werken, zodat u zonder problemen kunt werken. Overwegingen voor de Masthoogte is bijvoorbeeld de werkhoogte, kies een mast die de gewenste werkhoogte kan bereiken.

Soorten Masten:

 1. Vrijstaande Masten: Geschikt voor algemene toepassingen
 2. Gestuurde Masten: Bieden meer flexibiliteit bij het manoeuvreren.
 3. Meerdelige Masten: Ideaal voor het bereiken van hogere niveaus in magazijnen.
 4. Veiligheid: Een correct gekozen masthoogte zorgt voor een stabiele en veilige werking.
 5. Efficiëntie: Met de juiste masthoogte kunt u goederen snel en gemakkelijk op de gewenste hoogte brengen.

De draaicirkel:
De draaicirkel van een heftruck is belangrijk om in uw overweging op te nemen zodat deze goed bruikbaar is in uw werkomgeving. Om de goederen te vervoeren is immers ruimte nodig en het moet zich kunnen door de routes die het af moet leggen kunnen manoeuvreren. Overwegingen voor de draaicirkel:

 1. Werkomgeving: Zorg ervoor dat de heftruck geschikt is voor de beschikbare ruimte en gangpaden in uw magazijn of werkterrein.
 2. Manoeuvreerbaarheid: Een kleinere draaicirkel kan nuttig zijn in krappe ruimtes, terwijl een grotere draaicirkel wellicht geschikter is voor open terreinen.
 3. Veiligheid: Een correcte draaicirkel vermindert het risico op ongelukken door botsingen of het klem raken van goederen.
 4. Efficiëntie: Een heftruck die gemakkelijk kan manoeuvreren, bespaart tijd en verhoogt de productiviteit.

Nu u goed geïnformeerd bent over de essentiële factoren bij het kiezen van een heftruck, bent u klaar om de perfecte match voor uw behoeften te vinden. Bekijk onze categorie van elektrische heftrucks en profiteer van de voordelen van milieuvriendelijk transport. Maak uw aankoop compleet met het gemak van betalen via iDeal of kies voor de optie om op rekening te betalen. Uw ideale heftruck wacht op u!