Over Pallettrucks

Elektrische pallettruck voor efficiënt vervoer

Elektrische pallettrucks

Met een elektrische pallettruck wordt het vervoeren van goederen een stuk eenvoudiger. Daarom zijn elektrische pallettrucks ideaal als u vaak zware lasten moet vervoeren. Een handige vervoermiddel die de fysieke belasting van uw medewerkers vermindert en de efficiëntie van intern transport verhoogt.

Soorten elektrische palletwagens

Elektrische palletwagens zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo onderscheiden we over het algemeen de volgende drie types:

  1. Meelopende palletwagens waarbij de bestuurder meeloopt met de wagen;
  2. Palletwagens met staplatform waarop de bestuurder kan staan;
  3. Palletwagens met zitplaats waarop de bestuurder kan zitten.

Andere verschillen tussen de elektrische palletwagens zijn onder andere de lengte van de vork, de maximale snelheid en natuurlijk het maximale hefvermogen. 

Elektrische palletwagen kopen?

Wil je een elektrische pompwagen kopen? Dan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden.

Hefvermogen

Vanzelfsprekend moet een elektrische pallettruck voldoende hefvermogen hebben voor de dagelijkse werkzaamheden. Aan de andere kant is een wagen met veel hefvermogen ook duurder. Bedenk dus goed wat nodig is binnen uw bedrijf.

Lengte vork

Hoe langer de vorken, hoe beter het gewicht van de pallet verdeeld wordt. Wel is het belangrijk om hier rekening te houden met de ruimte binnen uw bedrijfsruimte. Je wilt tenslotte soepel bochten kunnen maken.

Snelheid

Een hogere snelheid is wenselijk als je regelmatig goederen over een langere afstand vervoert. Dit maakt uw interne transport namelijk een stuk efficiënter.

Twijfel je over de juiste keuze voor een elektrische pompwagen of handpallettruck? Vraag dan altijd om een persoonlijk en deskundig advies. 

Palletwagens bij Equipment 4 U

Bij Equipment 4 U vindt u een ruim assortiment elektrische palletwagens van hoogwaardige kwaliteit. Onze palletwagens hebben door de jaren heen bewezen de perfecte oplossing te zijn. Bekijk ons hele assortiment palletwagens en vind de palletwagen die het beste past bij uw wensen en werkomgeving.